BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, August 2, 2011

Assalamualaikum blogger ♥

dah puasa dah kita kan . aku setakat 2 hari puasa nh tadek masalah . puasa lagi . kalau boleh nak puasa penuh tahun nh . hikhok (macam bole jer kan) HAHA . semalam aku berbuka dekat ikan bakar tanjung api Kuantan . dgn zana and afiq . makan semalam mmg tak ingat dunia sampai nak jalan lepas tuh pun rasa malas . nafsu makan aku memang luar biasa :) 

Hari nh dugaan pertama dalam bulan puasa . sepatutnya pagi nh ada exam maths . aku , amiey , amoy and zana semua bangun lambat . memang ah kan sebab kitaorg tidor lepas sahur HAHA . bangun pg tuh semua berlari dalam rumah mcm kena kejar hantu . bapak kelakar . nasib baik ah dalam rumah nh ade 3ketul bilik air . kalau tak memang lagi kelam kabut ah kan . sampai kat college pukul 9.35 , terus pergi masuk dewan dengan muka habis tebal HAHA lepas tuh puan ckp sorry mmg tak bole nak bg jawap exam dah . sbb exam habis pukul10 , bayangkanlah . aku and mbe-2 aku semua pergi jumpa penyelaras UTM , ckp-2 lepas tuh dea pn suh kiteorg buad surat permohonan . nasib baik permohonan diterima . jadi esok pukul 9 kitaorg jawap exam maths :) syukur .
sekarang aku tgh tunggu masa nak pergi serang bazar dgn bersenjatakan duit dgn budak-2 rumah sewa aku nh . sape nak join dtg IM8 . HAHA , byeee :)

p/s : serikanlah ramadhan tahun nh dengan amalan-2 yang betul di jalan Allah




Tuesday, July 12, 2011

HIKHIK BLOGGIE :)

belog aku dah bersawang , berhabuk gila sbb lama tak update . HAHA rajen kan saya ? skg nh agak bz lah sebab dah bergelar STUDENT yang rajin lagi berdedikasi . skg pn tengah buad assigment tapi tibe-2 teringat dekat belog . jadi sign in jap buad entry baru . hee :) skg kan hubungan kita dgn izma tuh dah nyawa-2 berok nak bersalin dah . susah dah selamatkan ;') kita sayang dea gile ah , sayang gila babi . kita kan kalu dah sayang org gila babi mmg susah ah , tapi kalu dah bnci jgn ckp nak tgk muka , tapak kaki dea pn kita nak ludah . 

dekat college kan kita ade BFF baru , nama dea amiey and amoy . kita sayang deaorg , kawan kita tuh . hikhik >< . dua-2 org otak tak betol tak pergi service lg HAHA . deaorg baik dgn kita tahu . selalu gelak-2 sama-2 lepastuh lupa tutup mulut HAHA . amiey tekong , amoy gangster . 

hari nh kan HP amiey kena curi tahu . kesian dekat dea . nnt kan kalau dapat pencuri tuh kita nak smckdown pencuri tuh puas-2 . dea tak tahu kita nh pandai men sepak takraw agaknya HAHAHA . k lah , nak sambung buad assigment nh , papai bloggie .

p/s : iloveyou Ahmad Izma Emir . kita sayang awak tahu , kita harap awk tahu ;(


Thursday, May 19, 2011

hello bloggers ;)

hari nh kan aku dah start orientasi lha . patotnye kan aku dh start orientasi hari isnin tao . tapi disebabkan tak bayar lg time pendaftaran hari isnin tu aku terpkse masuk lewat . selasa pulak pjbat tutup sbb WESAK DAY . rabu , pergi bayar seme yuran untuk 1sem . padan muke papa ku sape suh tak bg aku buad pinjaman keh3 . oke dh settle bayar aku kene join group orientasi tahu tapi aku tak nak sbb nak pergi settle urusan kat yayasan pahang tu . penat gila time hari rabu tu . kua dalam kul 8lebih dgn umi aku , balik pulak dekat maghrib . gilee penad . tapi alhamdullilah seme settle dalam 1hari . syukur . tadek lagi hari2 yang myeksakan dh lepas nh ;) terima kasih umi .

hari nh aku bangun pukul6.21 pagi tahu . bangun pg2 nh sbb aku dah a mandi bapak lame . nak siap2 lagi lha . lg 1 nak gerak awal sbb kalu lambat jalan jem time orang masuk kerje . aku settle semua dalam pukul 7.10 kot . entah lha dh tak engt . lepas tu terus drive pergi petrol pam . sampai kat sane terserempak ng umi aku yang kebetulan nak isi minyak jugak jadi umi aku yang tolong bayarkan minyak kereta aku HAHA . thank umi . mase tu kan umi aku baru balik dari hantar adek2 aku pergi sekolah ;) lepas siap semua aku drive sorang2 pergi shahputra agak takut sbb lori perghh besar2 nak mampus . gilee . aku agak takut time tu tapi aku selamat sampai dekat shhputra . nh pengalaman aku drive sorang2 . kalu sebelum nh mst ade teman duk sebelah ;P

sepanjang orientasi tu semua oke . member2 pn oke jea . tak tahulah tu yang 'oke' tu kekal sampai bila . harap2 lha sampai bila2 kan ? tak nak lha time baru2 nh je oke lame2 dh 'K.O' gile . lepas nh kan start lah kehidupan aku sbg seorg studnt . harap2 lha tadek ppe masalah spnjang 3tahun nh . AMIN .


assalamualaikum ;)

Thursday, May 12, 2011

lama giler tak update belog . tak tahu nak story ape sebenarnye . okee , 6 mei hari tuh budak2 lepasan SPM 2010 semua dah dapat tahu kan sama ada dyeorg layak sambung study under kerajaan atau pn tak . pade yang dapat tuh tahniah and goodluck . pade yang tak dapat untuk sambung study 100% kerajaan jgn sedih lha . swasta byk kan . mane2 pn same asalkan nawaitu kita yang betul :) aku pn sebenarnya tak dpt mane2 U kerajaan . tak lha sedeh sbb result aku pn oke oke jea . kalau orang y result mmg cun giler mmg patah hati kan kalu tak dpt sambung dekat U kerajaan . sabar oke ? aku apply semua yang swasta byak y dapat tapi aku pilih UNIVERSITY COLLEGE SHAHPUTRA sbbnye dekat dgn rumah . aku nak ulang - alik tak nop duk hostel . bosanggg ! alhamdullilah umi aku terima keputusan aku untuk belajap tapi papa aku cm tak bg sangat . dea suruh aku amek kursus rambot2 nh . sorry lha papa , sy mmg tak minat nak main rambot2 orang nh . papa aku ckp , kalu belajar tinggi mn pn skg mmg dh susah nak dpt keje sbb ramai lg orang , orang dan orang yang lg cerdik dari kita . betul bnde y papa aku ckp . skg ramai y ade degree pn tapi still lg menganggur sbbnye peluang kerje terhad . 1lg mgkin sbb course y kita amek time kat U dulu peluang kerja mmg susah kan ? sape tahu . ade rezeki adelah . kalau tadek , cari lah kemahiran len y boleh buad duit ;)

16mei nh aku dh daftar tempat belajar y aku pilih tu . tak sabar plus takut ;) harap2 lha seme oke . niat nak belajar je sbb nak balas semua jasa umi ng papa yang byk giler berkorban . ape yang aku nak deorang bg . skg nh mase untuk aku balas ape y deorang nak ;) doakan aku yer . Amin . untuk AHMAD IZMA EMIR aku sayangg mu ~

Friday, April 22, 2011

LAME TAK UPDATE BLOG AND TAK TAHU NAK STORY APE KAT SINI 

.. SEKIAN ..

Sunday, March 27, 2011

okee hari rabu hari tuh pergi make result dgn umi aku . dari umah dah tgn sejuk2 sampai tshirt aku pakai pn bole basah . HAHA . nh seme takut punya pasal :) sampai kat sekolah pergi pulang balik seme buku teks , kene beleter kaw gler2 dgn cikgu spbt sbb lewat pulang buku teks kene denda bayar rm30 lagi . fuu mmg sgt best . abis duit aku . lepas selesai sal buku teks nh aku pergi kat guru kelas aku nak amek result . ustazah uhh sengeh pelik jer tgk aku sbb aku pakai baju kurung jarang . HAHA . jeles lah tu dea tadek baju cm aku . huu :) okee , time nak amek result tuh cikgu aku pulak men perli2 aku bagai . agak2 lha , dah abis sekolah dah pn nak perli bagai buad ape kali nh jer npk muka aku lepas nh aku pn tak hadap lah nak tgk muke cikgu2 tu . sakit hati aku . guru kelas aku ckp 'aii , best student kan takkn result hancur kot' wooo , ayat tu buad aku rase nak marah . HAHA . kone* sungguh cikgu tu . aku pn tgk result aku . oke lha kot . 1A jer aku dpt :) yang len rahsia . sampai lam kete umi aku tgk result aku p umi aku ttp bersyukur bb tadek y failed n umi aku dah janji nak beli neo dekat aku sebuah . skg nh pn aku ngh tunggu dengan hati yang happy giler nh untuk tgk papa aku bawak balik kete aku then parking depan umah . whoaa ! tak sabar lha :) thank youu umi and papa ♥


Thursday, March 17, 2011

Cara Mendapatkan Cinta Sejati

1 : jangan jadi playboy atau playgirl

2 : jika kaumu tidak suka atau biasa saja dengan seseorang itu , jangan sesekali beri harapan padanya !

3 : katakan cinta jika kamu yakin dia adalah pasangan hidup kamu 

4 : cinta dan nafsu berahi adalah dua perkara yang berbeza 

5 : carilah orang yang baik , setia dan jujur cinta kepada kamu

6 : elakkan berkahwin sebelum usia dewasa (21 tahun ke atas)

7 : kejarlah cinta sejauh mungkin , berjuanglah demi cinta !

8 : berbegilah cinta dengan orang2 di sekitar kamu

9 : cinta yang tidak dapat dimiliki , lupakan dan cuba lagi !

10 : bina cinta yang ada nafas terakhir selamanya

11 : jangan pernah sakiti hati orang yang kamu cintai dengan apa jua alasan pun 

12 : cinta sejati tidak dapat dibeli dgn wang ringgit tetapi PENGORBANAN 

13 : Tuhan telah memberikan kamu jodoh , cari dan temukanlah cinta kamu

14 : cinta harus direstui agama , hukum , keluarga & masyarakat